Makaleler

CORONAVİRÜS ( COVID-19) // DENİZ ARAÇLARI, GEMİ ADAMLARI VE ŞİRKETLERİN BELGELERİ 3 AY SÜRE İLE UZATILMIŞTIR

   Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı


• Deniz araçları, gemi adamları ve şirketlerin belgeleri 3 ay süre ile uzatılmıştır.

Video konferansıyla gerçekleştirilen TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantısı’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı COVID-19 mücadelesinin sürdürülmesi; üretimin, istihdamın ve uluslararası ticaretin devam etmesi için aşağıda açıklanan tedbirleri almıştır;

- Deniz taşımacılığı amacıyla 39 tedbiri ivedilikle yürürlüğe konmuştur

- Gemilerle tüm insan temasının kesilmiştir.

- Bu süreçte yaşanacak sıkıntıların önüne geçmek amacıyla da tüm gemi, deniz araçları, gemiadamları ve şirketlerin belgelerinin 3 ay süre ile uzatılmıştır.

• Demiryollarında "insansız" taşıma dönemi

Kovid-19 salgının yayılmasını engellemek amacıyla şehirlerarası yolculuklar kısıtlanmış ve 28 Marttan itibaren yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerde yolcu seferlerinin geçici olarak durdurulmuştur.

Kamyon ve tırlarla yapılan taşımalar kısıtlandığından demiryolu taşımasına ilgi artmıştır. Bu nedenle, boşta kalan kapasite yük trenlerine tahsis edilmiş olup sanayicinin, üreticinin ve ihracatçının lojistik ihtiyaçları karşılanmıştır.

Özellikle İran ve Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu güzergahlarında taşımalara yoğun talep bulunmakla birlikte bahsi geçen yük taşıması insan teması olmadan yapılmaktadır. Ayrıca tüm yük trenlerine hem sefer öncesinde hem sonrasında dezenfekte işlemi uygulanmaktadır.

İLETİŞİM
“Hukuk karmaşık bir konudur. Eğer görmezden gelirsen bu büyük bir soruna neden olabilir.”