Makaleler

CORONAVİRÜS ( COVID-19) // ATIKSULARDA COVID-19 TARAMASI

Tarım Ve Orman Bakanlığı


 • Atıksularda Covıd-19 Taraması Yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı tarafından Türkiye'deki Covid-19 virüsünün dağılımı hakkında detaylı bilgi edinmek ve olası erken uyarı sisteminin geliştirilmesi amacıyla Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığı tarafından çalışma yapılacağı açıklanmıştır.

Çalışma kapsamında Türkiye çapındaki atıksu arıtma tesisleri giriş ve çıkışlarında 24 saatlik kompozit atıksu numuneleri alınacak olup alınan numunelerin Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Laboratuvarlarında kantitatif PCR (qPCR) analizleri ile Covid-19 miktar tayinleri yapılacaktır.

• Covid- 19’a Karşı İkinci Balık Tüketim Kampanyası Başlıyor

15-17 Nisan tarihlerinde başlatılacak kampanya, tatlı sularımızda yumurtadan çıkıp belli bir büyüklüğe gelince Karadeniz'e taşınarak ağ kafes tesislerinde deniz ortamında büyütülerek 3 kg üzerinde ağırlığa ulaşan Türk Somonunda yapılacaktır.

Bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kampanya kapsamında içi temizlenmiş bütün somon balıklarının azami 31,90 TL, dilimlenmiş somon balıklarının ise azami 39,90 TL'ye satışa sunulacağı yönünde tavsiye kararı alındı.

İLETİŞİM
“Hukuk karmaşık bir konudur. Eğer görmezden gelirsen bu büyük bir soruna neden olabilir.”